ZAVRŠEN ŠTRAJK ŽELJEZNIČARA U AUSTRIJI

U Austriji je u petak poslijepodne službeno završen štrajk željezničara, potvrdio je predsjedavajući sindikata zaposlenih u željeznici Wilhelm Haberzettl.

Prvi vlakovi trebali bi početi voziti već tijekom kasnog poslijepodneva, ali će s obzirom da je štrajk trajao tri dana za normalizaciju ukupnog željezničkog prometa trebati još nekoliko dana. Predstavnici sindikata naveli su samo da je u pregovorima koje su u ime zaposlenih u željeznici vodili s ministrom prometa Hubertom Gorbachom postignuti kompromisi, ali nisu naveli detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Više od 47 tisuća zaposlenih u austrijskoj državnoj željeznici tražili su od vlade da odustane od planirane reforme jer su nezadovoljni vladinim planovima rekostruiranja državne željeznice (OeBB), posebice mijenjanjem postojećih radnih ugovora i ukidanjem određenih privilegija koje su dosad imali.

Ministar prometa Gorbach također nije naveo pojedinosti o kompromisu postignutom sa sindikatom zaposlenih u željeznici ali je rekao kako se nakon završetka štrajka očekuju pregovori u više faza u kojima će sudjelovati i Upravni odbor državnih željeznica (OeBB).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara