Završena drama u Remetincu

Završena drama u Remetincu

U REMETINEČKOM zatvoru danas se odvijala prava drama. Jedan zatvorenik popeo se na krov zatvora s kojeg se spustio na terasu, sjeo na rub i prijetio da će skočiti. Drama je riješena nakon nekoliko sati pregovora bez žrtava.

Upravitelj Uprave za zatvorski sustav, bivši upravitelj zatvora, Ivan Damjanović, izjavio je za Index.hr kako je zatvorenik tijekom redovite dnevne šetnje po dvorištu, zahvaljujući svojim fizičkim predispozicijama  svladao prepreke, i po žlijebu za odvod vode došao do krova, na visinu od 12-ak metara, te se spustio na terasu. Zatim je sjeo na sam rub terase, pet metara iznad tla i prijetio da će se ubiti. 

Razlog tog čina je, rekao je Damjanović, nezadovoljstvo određenom zatvorskom kaznom od 3 godine i četiri mjeseca. Dodao je kako je zatvorenik uvjetima u zatvoru zadovoljan. Neslužbeno smo saznali kako je u zatvoru završio zbog razbojstva.

Kriza je riješena pregovorima u kojima su sudjelovali ljudi iz zatvora, te otac zatvorenika koji je najviše zaslužan za predaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Damjanović nam je rekao kako su u početku razmišljali o upotrebi sile, no zbog sigurnosti zatvorenika prvo su incident pokušali riješiti pregovorima.

"Čini se da je riječ o psihičkoj krizi koja je uslijedila nakon što je pritvorenika napustila supruga s djetetom", rekao je upravitelj zatvora Tomislav Kralj i dodao je da je riječ o hrvatskom branitelju koji boluje od PTSP-a i koji je bio pod stalnim liječničkim nadzorom i terapijom.

Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa kazala je da će Uprava za zatvorski sustav provesti istragu kako je pritvorenik uspio izmaknuti nadzoru pravosudnih policajaca i je li bilo propusta u zatvorskom osiguranju.

Prema riječima Indexovog novinara koji je bio na mjestu incidenta, pred remetinečkim zatvorom su se nalazila četiri pravosudna policajca, 1 vozilo interventne policije i nekoliko temeljnih policajaca.

N.B., A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara