Završena istraga: Žderiću optužnica za krivotvorenje u sporu protiv Slobodne Dalmacije?

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Index

DOVRŠENA je istraga protiv Željka Žderića, direktora Konstruktora, osumnjičenog da je krivotvorio dopis libijskog veleposlanstva, na temelju kojeg je tužio Slobodnu Dalmaciju za nevjerojatnih 1,7 milijardi kuna.

Postupak za privatizaciju Konstruktora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prema Žderićevoj interpretaciji bila izgubljena zarada Konstruktora na izgradnji autocesti u Libiji. Za sve je okrivio Slobodnu, koja je pisala o privatizacijskoj aferi u najvećoj hrvatskoj građevinskoj tvrtki. Žderić je u tužbi ustvrdio kako su mu Libijci otkazali nakon što su pročitali članak. Navodno su ga obavijestili da od posla neće biti ništa jer u Džamahiriji ne posluju s tvrtkama upletenim u kriminalne aktivnosti. 

Ispostavilo se, međutim, da je dopis libijskog veleposlanstva najobičnija krivotvorina. Općinski sud u Splitu, na kojem se vodio spor između Konstruktora i Slobodne Dalmacije, odbio je Žderićevu tužbu, a onda se poveo i kazneni postupak za krivotvorenje.

I sama privatizacija Konstruktora već je godinama predmet zanimanja državnog odvjetništva. Istraga je dovršena prije dvije godine, čeka se državnoodvjetnička odluka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara