Završena sanacija okoliša kod Piljenice

JADRANSKI naftovod (JANAF) izvijestio je danas da je završena sanacija onečišćenja okoliša zbog istjecanja nafte iz naftovodnog sustava JANAFa na trasi Sisak-Slavonski Brod kod sela Piljenice kod Lipovljana.

Na sanaciju je, ističu u JANAF-u, utrošeno oko 600 tisuća kuna, a troškove sanacije, kao i stručnog nadzora sanacije i analize vode snosi JANAF.

Do istjecanja nafte i onečišćenja okoliša došlo je 28. prosinca prošle godine, sanacija je započela odmah nakon dojave o pojavi nafte u okolišu i uspješno je završena jučer, 12. siječnja, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcijske nadzore nakon završene sanacije proveli su inspektor zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, inspektor državne vodopravne inspekcije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture i glavni nadzornik Parka Prirode Lonjsko polje.

U svim zapisnicima navedenih inspektora utvrđeno je uredno stanje nakon sanacije, a onečišćenje nije prouzročilo nikakve trajne posljedice po okoliš, živi svijet te Park prirode Lonjsko polje, navode iz JANAF-a.

Kako ističu, potvrđeno je da je do onečišćenja došlo zbog istjecanja oko tri prostorna metra nafte iz pukotine promjera tri milimetra, a koja je uzrokovana korozijom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara