završeni 6. susreti naroda i kultura

Svečanim koncertom folklornih skupina u Babinoj Gredi su završeni trodnevni 6. Susreti naroda i kultura.

Na koncertu su nastupile dvije skupine iz Francuske, po jedna iz Rumunjske, BiH i Latvije. Iz Hrvatske su, uz dječju skupinu iz Babine Grede, nastupile skupine iz Bukevja, Grabarja i Slobodnice.

Smotra folklora, čija se središnja manifestacija ove godine održava u Babinoj Gredi, trajala je od 15. do 17. kolovoza a održala se u više slavonskih mjesta: Donjoj Bebrini, Posavskim Podgajcima i Štitaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Družina" čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga, organizator je manifestacije. Riječ je o zajednici udruga u kulturi osnovane 1992. u Zagrebu koja djeluje na području Republike Hrvatske i koja je od osnutka članica Međunarodne unije folklornih skupina. Sastoji se od 37 folklornih skupina i 50 pojedinačnih članova i ima ukupno oko 1.700 osoba mlađe životne dobi.

Cilj im je očuvanje tradicijskog segmenta hrvatske kulture čije se aktivnosti razvijaju kroz istraživačku djelatnost, primjenu tradicije na sceni, zatim putem izložbi i radionica te predstavljanjem predajne baštine domaćoj i stranoj javnosti.

(Hina) jvrd vl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara