Završeni Šoljanovi dani

Deseti Šoljanovi dani završeni su danas ocjenom da su bili uspješni i nadom da će i u sljedećim godinama ta manifestacija imati važno značenje za hrvatsku književnost, a posebno za Rovinj, grad u kojemu je Antun Šoljan imao drugi dom. L

Ovim jubilarnim danima pokrovitelji su bili Ministarsvo kulture, Istarska županija i grad Rovinj, a priredili su ih Pučko otvoreno učilište grada Rovinja i Društvo hrvatskih književnika.

Sudionici Šoljanovih dana razmatrajući buduću koncepciju manifestacije složili su se da i dalje u središtu bude književno-znanstveni skup o Šoljanu ili o nekom Šoljanovom suputniku, izvedba nekog manjeg Šoljanovog dramskog teksta ili radio drame, zatim pjesnički susreti i predstavljanje knjige koja može biti vezana uz Šoljanove tekstove ili djelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Dani Šoljanovi dani ugostili su nestora hrvatske suvremene književnosti Dragutina Tadijanovića, te vodećeg kantautora Arsena Dedića, a uz redoviti književno-znanstveni kolokvij u kazalištu "Gandusio" priređeno je koncertno izvođenje Šoljanove radio drame "Čovjek koji je spasio Nizozemsku" u adaptaciji i režiji Joška Ševe.

(Hina) atod yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara