Završila 33. Samoborska glazbena jesen

Završila 33. Samoborska glazbena jesen

ZAVRŠNI koncert 33. Samoborske glazbene jeseni pripao je udaraljkašici Ivani Bilić i polaznicima njene majstorske radionice marimbe. Program je počeo skladbom Davea Marica Lucid intervals u kojoj je Ivanu Bilić na marimbi pratio Vedran Kocelj na trublji. Potom su čast da pokažu što su naučili tijekom vikenda imali polaznici radionice, na radost okupljenih prijatelja i roditelja u dvorani Hrvatskog doma. Ukupno su izveli osam skladbi, a u zadnjoj izvedbi pridružio im se i prof. Goran Gorše.

Inače, na 33. Samoborskoj glazbenoj jeseni od 20. rujna do 5. listopada ukupno je održano 17 koncerata, od toga 10 u Ciklusu Maestro u kojem su nastupili  sopranistica Inva Mula, saksofonist Jean - Denis Michat, kvartet saksofona 4saxess, mezzosopranistica Vlatka Burić, violinistica Sayake Shoji i Itamar Golan te Valter Dešpalj i Ivane Bilić. U sklopu festivala otvorena je izložba Borne Šercara Zov plemena, održani su after partyji četvrtkom, petkom i subotom, a organizatori su pripremili i dvije majstorske radionice koje su vodili Jean - Denis Michat i Ivana Bilić. Pokrovitelji  festivala bili su Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija i Grad Samobor, a generalni sponzor Hypo Alpe Adria banka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održano je i 5. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika do 26 godina starosti na kojem je sudjelovalo 10 umjetnika. Prosudbeno povjerenstvo činili su Željko Brkanović, Krešimir Seletković, Branimir Pofuk, Zlatko Madžar i Goran Merčep. Nagradu Ferdo Livadić za ukupni nastup i bon u iznosu 15.000 kuna dobila je violinistica Dunja Bontek, a nagradu Grada Samobora u iznosu 10.000 kuna za izvedbu djela hrvatskog autora pijanistica Jelena Pavić. Na večeri pobjednika nastupila je prošlogodišnja laureatkinja Petra Kušan, uz pratnju Danijela Detonija, Hrvatskog komornog orkestra pod ravnanjem Berislava Šipuša, a na programu je bila praizvedba koncerta za violončelo, klavir i komorni orkestar Krešimira Seletkovića.

I.M.
Foto: SGJ

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara