Završila saborska rasprava o prijedlogu zakona o fondu hrvatskih branitelja

Saborski zastupnici završili su večeras raspravu o prijedlogu zakona o fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju državnog proračuna za 2003. kojim se traži vraćanje rodiljnih naknada na razinu iz 2000.

Prijedlogom zakona o fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, predlagatelja Pavla Kalinića (SDP) i Stjepana Živkovića (HSS), u koji bi ulazile braniteljske dionice svih privatiziranih javnih poduzeća, poduprli su klubovi zastupnika SDP-a, HSS-a, HB-a, HSLS-a, HSP-HKDU-a, HDZ-a i SDP-a.

Josip Leko SDP založio se da se do drugog čitanja nađu najbolja rješenja za ostvarenje prava branitelja u privatizaciji HT-a, HEP-a, INA-e i drugih tvrtaka (tako da im pripadne sedam posto njihovih dionica bez naknade), jer bi one mogle znatno utjecati na cijenu ostalih dionica na tržištu. U fondu bi bile sve dionice namijenjene hrvatskim braniteljima i njima bi se upravljalo na jednom mjestu tako da se očuva njihova vrijednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju državnog proračuna za 2003., kojim zastupnica Jadranka Kosor (HDZ) predlaže povrat rodiljnih naknada na razinu iz 2000., poduprli su klubovi HSLS-a i HB-a. Predlagateljica njime traži da se vrati raspon od 1600 do 2500 kuna za zaposlene majke i da se za nezaposlene ta naknada vrati sa 900 na 1600 kuna.

Zastupnici će o tim raspravljenim točkama dnevnog reda glasovati naknadno.

Sabor je završio današnje zasjedanje, a rad nastavlja sutra u 9,30 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara