završilo državno natjecanje učenika i studenata glazbe komorni sastavi

Završnim koncertom najboljih učenika i studenata glazbe komorni sastavi večeras je u Koncertnoj dvorani ´Vatroslav Lisinski´ završilo 40. jubilarno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe komorni sastavi.

Natjecanje je počelo 4. prosinca, a organizirali su ga Ministarstvo prosvjete i sporta i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. Natjecalo se 58 komornih sastava iz 19 škola (dvije visoke, 14 srednjih i tri osnovne) iz cijele Hrvatske u pet disciplina - glasovirska dua, ostala dua, trija, kvarteti te sastavi od 5 do 12 članova.

Svi pobjednici imaju pravo sudjelovati na Europskom natjecanju učenika i studenata glazbe - komorni sastavi. Natjecanje su pratili i predsjednici Europske udruge glazbenih škola, koji su izrazili zadovoljstvo provedbom i organizacijom te kvalitetom izvedenog programa.

Na večerašnjem koncertu nastupili su pobjednici iz discipline glasovirski duo, Luka Radiček i Tomislav Tenodi, iz križevačke Glazbene škole ´Alberta Štrige´. Oni su na natjecanju postigli najveći broj bodova - 99,33.

Najbolji glasovirski trio jest iz zagrebačke Glazbene škole ´Zlatka Balokovića´. To su učenici Marta i Petra Fiolić te Marko Petošić.

U disciplini duo saksofona pobjednici su iz zagrebačke Muzičke akademije - Goran Tudor i Ivan Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najbolji trio je također iz zagrebačke Muzičke akademije a čini ga Nina Kobler, Ana Benić i Pavao Mašić.

U disciplini glasovirski duo pobjednici su iz zagrebačkog Glazbenog učilišta ´Elly Bašić´ - Lana Janjanin i Fran Šokić.

Najbolji gudački kvartet je iz Splitske umjetničke akademije, u sastavu Tatjana Stehlik, Tereza Alabanda, Ines Jagec i Marijan Kačić.

Pobjednici u disciplini glasovirski kvartet su iz zagrebačke Glazbene škola ´Pavla Markovca´, u sastavu Javor Bračić, Hrvoje Tomašić, Mislav Pap i Mirela Petković.

Najbolji tamburaški sastav je iz samoborske Glazbene škole ´Ferdo Livadić´. Njegovi članovi su Ana Otmačić, Branimir Zorko, Martina Penić, Tatijana Lenart, Iva Novoselić, Ivan Radovanić, Ivan Domović, Stjepan Razum, Mario Otmačić i Tomislav Ladišić.

Na večerašnjem koncertu je nastupio i najbolji udarački ansambl. Pobjednici su iz bjelovarske Glazbene škole ´Vatroslava Lisinskog´ - Tomislav Bermanec, Krunoslav Benko, Marina i Mladen Čolig, Josip Konfic, Marijan Lincmajer, Hrvoje Sekovanić i Željka Caparin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara