Završilo europsko debatno prvenstvo 2003

EUROPSKO sveučilišno debatno prvenstvo 2003. završilo je večeras u Zagrebu dvama finalnim natjecanjima u kojima su pobjede odnijele ekipa Sveučilišta u Bristolu i ekipa nizozemskog Sveučilišta Erasmus.

U konkurenciji sveučilišta kojima je engleski maternji jezik, ekipa bristolskog Sveučilišta pobijedila je s temom o odgovornosti roditelja za kriminalne aktivnosti malodobne djece.

U konkurenciji sveučilišta kojima engleski nije maternji jezik, ekipa Sveučilišta Erazmus pobijedila je s temom o odgovornosti pušača za troškove svoga liječenja.

Jedini sudionik iz Hrvatske, Debatni klub Sveučilišta u Rijeci, nije se plasirao u polufinale, dok najbolji hrvatski polemičari, Debatni klub Sveučilišta u Zagrebu, nije imao prava natjecanja jer je organizator natjecanja.

Glasnogovornik Ministarstva europskih integracija Boris Hajoš predstavio je službeni dokument kojim je Hrvatska zatražila prijem u Europsku uniju i sudionicima natjecanja podijelio CD-e s tim sadržajem u stanci između dva natjecanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko sveučilišno debatno prvenstvo, koje se rijetko odvija izvan anglosaksonskih sveučilišta, prvi je put organizirano u Zagrebu i, prema riječima zadovoljnih organizatora, najbrojnije je do sada. Sudjelovalo je 320 studenata s 41 europskog sveučilišta.

Sutra će Europsko debatno vijeće održati svoju sjednicu a predviđen je i posjet Plitvičkim jezerima.

Domaćin natjecanja je Sveučilište u Zagrebu, organizatori su Debatno društvo i Studentski zbor, a održano je pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

(Hina) iluc jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara