Završilo obilježavanje Dana reformacije

Zajedničkim bogoslužjem zagrebačkih kršćanskih crkava reformacijske baštine završili su danas "Dani reformacije". L

Riječ je o manifestaciji koju su u povodu 31. listopada, Dana reformacije, zajednički organizirali Forum evanđeoskih pastora i propovjednika Zagreba iz Kristove crkve, Crkve Cjelovitog evanđelja, Evanđeoske pentenkosne crkve Svetog Trojstva, Evanđeoske pentenkosne crkve Jelenovac, Kršćanskoga centra "Riječ života" i Evanđeoske crkve "Zajednica Kristovih učenika".

Cilj manifestacije bio je upoznati s važnošću reformacije i njezina velikog utjecaja na modernu povijest, moral, kulturu, gospodarstvo i današnje društvo.

Pastor Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić u propovijedi je, govoreći o izraelskom kralju Jošiji, upozorio na važnost usklađivanja života s pisanom Božjom riječi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan reformacije se obilježava 31. listopada, u znak sjećanja na 1517. kada je Martin Luther na vrata wittenberške katatedrale zakucao svojih 95 teza kao reakciju na deformaciju Rimokatoličke crkve. Luter je svojim tezama tražio vraćanje Crkve izvornom kršćanstvu, Svetom pismu (Bibliji).

Martin Luther uočio je golemu razliku između biblijske nauke o oprostu po vjeri u Isusa i crkvene prakse kojom se spasenje "zarađivalo" djelima, među ostalim kupnjom oprosta.

(Hina) xbma yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara