Završio 12. zagrebački sajam sporta i nautike

Večeras je na Zagrebačkom velesajmu završio Zagrebački sajam sporta i nautike koji je, prema ocjeni organizatora, bio dosad najuspješnija priredba te vrste.

Zagrebački sajam sporta i nautike obišlo je oko 30 tisuća posjetitelja.

Na sajmu je nastupilo 311 izlagača iz 22 zemlje koji su, na 15.000 četvornih metara izložbenog prostora, pokazali sve što je u ovom trenutku u svijetu nautike i športa aktualno. Oko 200 izloženih plovila Zagrebački sajam sporta i nautike svrstava među vodeće sajmove tog tipa u Europi.

Zagrebački sajam iskoristile su mnoge sportske udruge za svoje stručne i promidžbene skupove. Tako je znanstveno-stručni skup ´Kondicijska priprema sportaša´ okupio oko tisuću znanstvenika, uglednih sportskih djelatnika, trenera, medicinskog osoblja i sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mnoge sportske institucije, savezi i udruge iskoristile su priredbu za svoje stručne i promidžbene skupove.

Predstavljeni su odbojka i rukomet na pijesku, održan je stručni skup o sigurnoj plovidbi jahti, predstavljen je službeni znak Svjetskoga rukometnog prvenstva rukometašica, te održane konferencije na kojima su najavljeni 28. supermaraton Zagreb-Čazma i festival ekstremnih sportova ´Vanka regule´. Nastupili su i rukometaši, dobitnici zlatnih odličja, skijaši te poznati nogometaši.

Održana su mnogobrojna natjecanja - košarkaško, malonogometno, u odbojci i rukometu na pijesku, u borilačkim vještinama i bajkersko, te 9. međunarodna atletska utrka žena, u kojoj je ove godine pobijedila mađarska atletičarka Zita Mezei.

Direktor Društva Zagrebački velesajam Davorin Spevec potpisao je Ugovor o poslovnoj suradnji s glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Ivicom Miošićem-Stošićem, te Protokol o suradnji Velesajma i Hrvatskoga rukometnog saveza s predsjednikom Željkom Kavranom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara