završio prosvjed mještana planog zbog odlagališta otpada

Dvanaest dana od kada su mještani Planog kod Trogira zapriječili kamionima i drugim vozilima prolaz do trogirskoga odlagališta otpada u Planom, danas je policija oslobodila prolaz i omogućila odlaganje smeća.

Tako je grad Trogir privremeno riješio pitanje odvoza kućnog smeća, koje je proteklih dana, dok je odlagalište u Planom bilo blokirano, voženo na Karepovac u Splitu, što je grad Trogir plaćao pet tisuća kuna na dan.

Planjani su nezadovoljni što nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi za zatvaranjem i uređenjem odlagališta smeća u njihovu mjestu te, kako ističu, odnosom trogirskih gradskih vlasti prema njima.

Inače, o mjestu odlagališta smeća odlučuje Poglavarstvo Splitsko-dalmatinske županije koja, kako se doznaje, izrađuje projekt za konačno uređenje planjanskog odlagališta smeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su se pri policijskoj intervenciji, bez uporabe sile, nakon kraćeg uvjeravanja odmaknuli u stranu i nakon 12 dana propustili vozila sa smećem. Prije policijske intervencije trogirsko ih je gradsko vodstvo dva i pol sata uvjeravalo da se povuku i propuste vozila sa smećem, kako ne bi intervenirala policija.

No kako su prosvjednici sve njihove ponude odbacili, i nisu htjeli razgovarati, pozvana je policija i deblokirala odlagalište otpada u Planom.

Trogirski gradonačelnik Branko Škokić pozvao je Planjane na dogovor u Gradsko poglavarstvo 7. siječnja 2003.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara