završio skup o hidroelektranama

U Cavtatu je večeras završila Međunarodna konferencija o vodi i vodnim tokovima Hidro 2003. na kojoj je sudjelovalo više od 500 stručnjaka iz 55 država te predstavnici ministarstava energetike i gospodarstava više zemalja i nekih od najvećih banaka u svijetu.

Kako je rečeno, to je najveći međunarodni strukovni skup o hidroelektranama, a u tri dana rada raspravljalo se o dostignućima, održavanju, obnovi, gradnji, primjeni novih tehnologija i financiranju projekata gradnje hidroleketrana te zaštiti okoliša.

U prigodi zatvaranja konferencije Hrvatska je elektroprivreda dobila Certifikat za zelenu energiju za hidroelektrane u svom sustavu. Po riječima direktora Proizvodnje HEP-a Josipa Gabele u postupku certificiranja pregledani su svi bitni dokumenti, kao što su dozvole, pogonski pravilnici i upute za rad, planovi remonta i održavanja, izvješća o održavanju te dokumenti i postupci u zaštiti okoliša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon uspješna postupka certificiranja proizvodnje u hidroelektranama HEP se našao među malobrojnim elektroprivredama koje su certificirale proizvodnju iz obnovljivih izvora", kazao je na kraju konferencije direktor HEP-ove Proizvodnje Gabela.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara