Završna proslava 150. obljetnice zagrebačke metropolije

ZAVRŠNA proslava 150. obljetnice Zagrebačke metropolije održat će se 31. svibnja na Dan zaštitnice grada Zagreba, Majke Božje od Kamenitih vrata i na Dan grada Zagreba.

Proslava će početi u katedrali u 10 sati misom, izvijestio je danas Mijo Gorski, biskupski vikar za pastoral grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon mise predviđen je program kod kipa Majke Božje pred katedralom u kojem sudjeluju svi biskupi Zagrebačke metropolije. Misa i program pred katedralom završit će oko 11,30 sati, a nakon toga kreće procesija - Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom do Ilirskog trga, Demetrovom te Basaričekovom do Trga svetoga Marka, gdje će se održati kratki program nakon kojega će kip Majke Božje od Kamenitih vrata biti ponovno vraćen na njegovo stalno mjesto.

Procesiju predvodi zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u zajedništvu s papinskim nuncijem u Republici Hrvatskoj i svim biskupima Zagrebačke metropolije.

Uspostavom Zagrebačke metropolije zagrebačka je biskupija uzdignuta na čast nadbiskupije, stekavši upravnu samostalnost, napominje biskupski vikar, koji to smatra značajnim događajem, ne samo za crkveno, već i za društveno, kulturno i političko područje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara