ZBIRKA PJESAMA SANJE PILIĆ "ZNALA SAM DA MORAM IZABRATI DRUGAČIJI ŽIVOT"

Poetska zbirka Sanje Pilić "Znala sam da moram izabrati drugačiji život", svojevrsni je nastavak njezine prethodne zbirke "Ženske pjesme", rekao je urednik Zoran Maljković na današnjem predstavljanju te knjige u Društvu hrvatskih književnika.

Po ocjeni recenzenta Tonka Maroevića, riječ je o svojevrsnom dnevniku doživljaja i uspomena, odnosno o stiliziranoj autobiografiji i fragmentiranoj memoaristici. Autorica je u svojoj poetici znatiželjna i zahtjevna žena koja, po njegovu sudu, njeguje plodno nezadovoljstvo onim što joj je dano i postojeće, te teži nečem prvotnom, čistom i neposrednijem od onoga što je okružuje. Iznimno dojmljivom Maroević drži kombinaciju nježnosti i gnjevnosti, pronicavosti i naivnosti, s ciljem pronalaženja nove vizure i promijenjenog pogleda na svijet.

Iz pjesama izvire smisao za socijalnu i egzistencijalnu poeziju iako Sanja Pilić, po mišljenju književnog kritičara Seada Begovića, nije uvjereni egzistencijalist.

Zbirka je podijeljena u tri cjeline - Znala sam da moram izabrati drugačiji život, Kažu, treba se vratiti putem kojim smo došli i Što ćemo učiniti sa starim fotografijama?
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulomke iz pjesničke zbirke Sanje Pilić "Znala sam da moram izabrati drugačiji život", koju je objavila Mozaik knjiga, na današnjem je predstavljanju čitala Anja Šovagović Despot.

Sanja Pilić (1954.) objavila je do sada devet knjiga i tri dječje slikovnice, a za svoj je rad dobila niz nagrada i priznanja.

(Hina) kt mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara