Zbog 1.700 kuna dužniku uništavao inventar vikendice i prijetio mu pištoljem

POLICIJSKA uprava zagrebačka izvijestila je o dovršetku kriminalističke obrade koju su djelatnici zagrebačke policije proveli nad 29-godišnjakom koji je zbog prisilne naplate 1.700 kuna zaradio kaznenu prijavu.

Prema policijskim izviješću, hrvatski državljanin (1977.) je u srijedu 16. ovog mjeseca, oko 21.30 sati samoinicijativno došao u mjestu Paličnik, Općina Samobor, pred vikendicu 26-godišnjeg hrvatskog državljanina koji mu je dugovao 1.700 kuna.

Dužnik je 29-godišnjaka pustio u vikendicu da bi ga ovaj potom fizički napao, zaprijetivši mu pištoljem koji je repetirao, tražeći od mladića povrat novca. Dužnik je nasilniku rekao da nema novaca, na što je ovaj počeo razbacivati i razbijati inventar iz vikendice oštećenog.

Zatim je mladiću oduzeo mobitel, te ponovno u njega uperio pištolj verbalno mu prijeteći i tražeći veći iznos novca. Zbog kašnjenja povratka duga nasilnik je od oštećenog zatražio 2.500 kuna koje mu je trebao idućeg dana vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon "dogovora" oštećeni je pozvao policiju koja je "stvar preuzela u svoje ruke", te je iduće večeri uspješno uhitila nasilnog 29-godišnjaka. Naime, 26-godišnjak se u četvrtak oko 20 sati pojavio u restoranu u kojem je osumnjičeni rekao da će ga čekati, te mu je predao novac.

Prilikom primopredaje na scenu je stupila policija koja je 29-godišnjaka uhitila, te ga u petak 18. kolovoza predala na Županijski sud u Zagrebu.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara