Zbog dvije boce alkohola razbio svoj Fiat i zaradio policijsku prijavu

NESVAKIDAŠNJI rasplet krađe dogodio se u subotu kada je jedan 30-godišnjak pokušao iz trgovine u Velikoj Gorici ukrasti četiri boce alkoholnog pića. Međutim, lopova je prozreo zaštitar koji je 30-godišnjaka upozorio da vrati ukradeno piće.

Kako je danas priopćila PU zagrebačka, 30-godišnjak je prekjučer oko 14.30 sati četiri boce pića sakrio ispod kaputa, no vidio ga je 21-godišnji zaštitar koji je zaposlen u trgovačkom centru u Velikoj Gorici. Policija nije navela o kojoj se trgovini radi.

Zaštitar je lopova pričekao na parkiralištu centra, te ga je tražio da vrati ukradenu robu, ali 30-godišnjak je to odbio. Zaštitar je lopovu uspio oduzeti dvije boce ukradenog pića, nakon čega je ovaj odgurnuo zaštitara i brzo sjeo u automobil Fiat Panda i pobjegao.

No, nedaleko od trgovine lopov je na crvenom svjetlu na semaforu naletio na Fiat Punto sisačkih registracija s kojim se direktno sudario. Lopov se i nakon toga nije želio predati u ruke policiji pa je pobjegao s mjesta nesreće.

Policija je 31-godišnjaka kasnije uhitila, i nakon kriminalističke obrade uz kaznenu prijavu prepratila u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Policajcu pokušao ukrasti BMW, ovaj ga uhvatio

Sinoć nešto prije ponoći u ulici Hrvatskog proljeća u zagrebačkoj Dubravi 25-godišnji policijski službenik uhvatio je 21-godišnjeg lopova koji je sa svojim prijateljem provalio u policajčev automobil BMW.

Policajac je u trenutku provale u njegov BMW bio izvan dužnosti, a lopova je, koji je u vozilo provalio obivši bravicu vrata, zadržao do dolaska dežurne policijske patrole. Nakon toga provalnik je odveden u III. policijsku postaju na ispitivanje.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak prilikom provale imao pomoćnika koji je uspio pobjeći odnijevši sa sobom mobitel, baterijsku lampu i još neke stvari. Utvrđena šteta iznosi oko 3.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara