Zbog Hebrangovog osobnog obračuna pacijent ostao bez oka?

Zbog Hebrangovog osobnog obračuna pacijent ostao bez oka?

DOKTOR Nikica Gabrić tvrdi da je ministar Hebrang iz njemu nepoznatih razloga zabranio uvoz rožnice iz Slovačke Očne banke za teško bolesnog 29-godišnjaka, pa je nakon tjedan dana natezanja oko uvoza rožnica propala, a 29-godišnji pacijent je ostao bez oka.

Nakon što Hebrang nije dopustio uvoz rožnice, Gabrić je pokušao dobiti dozvolu od ministra zdravstva BiH, te operaciju napraviti u tuzlanskoj bolnici jer se radi o pacijentu iz BiH.

No, nakon usmenog pristanka ministra zdravstva Tome Lučića, idući dan je Gabrića dočekao negativan odgovor, navodno nakon poziva hrvatskog ministra zdravstva Hebranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tuzla je s oduševljenjem prihvatila inicijativu, a ravnatelj je razgovarao osobno s BiH ministrom zdravstva Tomom Lučićem koji je dao usmeni pristanak za transplantaciju. Zašto je sutradan promijenio odluku, ne znam. Neki mi javljaju da ga je zvao Hebrang, ali u to ne mogu biti siguran" – rekao je Gabrić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako će Hebranga tužiti za klevetu.

Naime, Gabrić je rekao kako ga je Hebrang optužio da nema dozvolu za rad i da se radi o ilegalnom uvozu, jer privatnik ne smije uvoziti tkivo.

"Prvo, on ne poznaje zakone i ne zna razliku između privatne prakse i zdravstvene ustanove u privatnom vlasništvu. Imam uredno registriranu polikliniku s dnevnom bolnicom i valjano rješenje da mogu obavljati transplantacije. Izjava da se radi o ilegalnom uvozu je pak najveća sramota, jer ja nisam uvezao rožnicu u svom džepu." - komentirao je Gabrić.

Gabrić je revoltiran i postupkom pravnika koji su mu izdali rješenje za transplataciju, a zatim su navodno Hebrangu rekli da nema uvjete za to.

"Prema tome, radi se o osobnom obračunu koji provodi ministar", zaključio je Gabrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara