Zbog jake bure požar na Lastovu brzo se širi

POŽAR na otoku Lastovo na predjelu Zle polje iznad brda Hum, koji je dojavljen noćas iza ponoći u 00,17 sati, radi jake bure brzo se širi prema južnoj strani otoka, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar MUPa u Divuljama.

Požarom je zahvaćena trava, makija, nisko raslinje, visoka borova šuma te nešto vinograda i maslinika na površini od oko 1300 hektara.

U gašenju sudjeluju pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Lastovo, a tijekom noći su helikopterima prevezeni djelatnici interventne vatrogasne postrojbe (IVP) MUP-a Divulje i Dubrovnik, te pripadnici 3. gardijske brigade HV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 8,20 sati na Lastovo je izvanrednom trajektnom linijom iz Splita upućeno 223 pripadnika HV-a iz 2. i 3. gardijske brigade iz Ploča i Divulja s 15 vozila, IVP MUP-a iz Zadra, Šibenika, Divulja i javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadra s 55 vatrogasaca i 8 vozila.

Trajekt će u Veloj Luci na Korčuli preuzeti djelatnike IVP MUP-a iz Dubrovnika, DVD-a Daruvar, Virovitica, Orebić i Vela Luka s ukupno 20 vatrogasaca i 8 vozila, te će sve prevesti na Lastovo u luku Ubli.

Od 7 sati požar gase i tri kanadera, a na otok je upućeni i brod Hrvatske ratne mornarice (HRM) vodonosac radi opskrbe vozila vodom.

U Lastovo je osnovan operativni stožer kojim zapovijeda pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara