Zbog ljubomore Hrvat u Munchenu raskomadao djevojku i njezinu prijateljicu

MARKO Z. (22) i njegov 53-godišnji otac uhićeni su zbog sumnje da su ubili dvije mlade djevojke i njihova raskomadana tijela u vrećama za smeće odbacili uzduž lokalne ceste u blizini Munchena.

Monstruozan zločin otkriven je kada je prošloga petka slučajna prolaznica uz cestu između mjesta Ruhpolding i Siegsdorf pronašla odbačenu vreću za smeće u kojoj je bila ljudska ruka.

Bavarska policija pokrenula je akciju s posebno obučenim psima uz pomoć kojih je u subotu uz istu cestu pronađeno više vreća s djelovima ljudskih tijela. Sve vrećice pronađene su u krugu od dva kilometra, piše Jutarnji list. 

Policije je vrlo brzo ustanovila da se radi o dvije žrtve te ih je uz pomoć DNK analize uspjela identificirati. Utvrđno je da lijeva ruka koja je najprije pronađena pripada 20-godišnjoj Njemici iz Munchena, a druga žrtva je njezina prijateljica, Turkinja s kojom je zajedno pohađala školu za kozmetičarke u Munchenu.

Policije je posumnjala da je zločin počinio dečko Njemice, 22-godišnji Hrvat s kojim je živjela u zajedničkom stanu u jednom munchenskom naselju.

Kada su ga policajci počeli tražiti izgubio mu se svaki trag, da bi ga u nedjelju rano ujutro policija uhitila na jednom odmorištu autoceste A8 između Munchena i Salzburga. Mladić i njegov otac, koji je također bio "nestao" nisu se odupirali uhićenju već su policiji rekli da su se ionako krenuli predati u Munchen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica uhićenih priznali su da su počinili zločin, iako nije posve jasno kakva je bila uloga oca. Motiv vrlo okrutnog djela, kako sumnjaju u policiji, je ljubomora.

Mlada Nijemica se na svoj 20. rođendan prošle srijede odlučila rastati od Marka jer je upoznala novog partnera. Iako su se zbog toga svađali, i dalje su ostali živjeti u stanu. Slijedeće noći djevojka je pozvala prijateljicu koja je živjela u obližnjem mjestu Furstenfeldbrucku, te je zamolila da dođe jer ima problema s dečkom.

Djevojke je zadnji put oko 4.30 u središtu Munchena vidio jedan taksist, a kasnije su, kako se pretpostavlja, otišle u stan u Neuperlachu. Kako se mlada Turkinja nije vraćala od prijateljice njezini su roditelji prijavili nestanak u četvrtak navečer. Nestanak Njemice prijavljen je dan kasnije.

Kada su pronađeni dijelovi tijela, policija je nakon provedene DNK analize zaključila da se radi o nestalim djevojkama.

Harald Pickert, šef munchenskog Odjela za ubojstva, kazao je da se zločin vjerojatno dogodio u četvrtak. Policija sumnja da je nakon svađe mladog para u stanu Marko Z. vjerojatno ubio svoju bivšu djevojku i njezinu prijateljicu te ih potom raskomadao nožem. Kakva je uloga oca u svemu, za sada nije poznato.

Osumničeni mladić u glavnom bavarskom gradu radio je kao prodavač. Policiji je od ranije poznat zbog krađa, droge, nanaošenje ozlijeda i drugih kažnjivih djela. Kako nisu pronađeni svi, policija još uvijek traga za djelovima tijela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara