Zbog mita pritvoren samo jedan prometni policajac iz Imotskog, ostali pušteni na slobodu

Foto: Nenad Dugi / Cropix

SUDAC Županijskog suda u Splitu Davor Svalina pritvorio je samo jednog policajca iz Imotskog, dok je ostatak njegovih kolega, osumnjičenih za primanje mita, pustio na slobodu. Naime, osumnjičenici ne mogu ponoviti djelo, jer su udaljeni iz službe, a ne mogu utjecati ni na svjedoke, jer se radi o prikrivenim istražiteljima.

Poseban status

Policajac koji je pritvoren u posebnom je statusu, budući da ga ne tereti prikriveni istražitelj, već vozač, koji mu je navodno platio 450 kuna mita. Nejasno je zašto je platio, jer je policajac izdao prekršajni nalog od 500 kuna zbog pretjecanja preko pune crte. U tom dijelu postupka treba ispitati i jednog policijskog vježbenika, koji je svjedočio navodnom primanju mita.

Svalina je odradio tek polovicu slučaja, nekih pet, šest osumnjičenika. O sudbini ostalih odlučit će nakon što pregleda video snimke njihovih iskaza i ostale dokaze, što bi trebalo biti do kraja dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritvoren, a prijavio mito

Pritvoreni policajac prijavio je, inače, prije dva i pol mjeseca pokušaj mićenja pa je za mnoge bilo iznenađenje što se i on našao na listi osumnjičenih. Osim iz PP Imotskog, osumnjičenici dolaze i postaja u Splitu, Makarskoj i Kaštelima.

Došle su ih glave prikriveni istražitelji, kojima su trebali naplatiti kazne. Svi inkriminirajući događaji uredno su snimljeni kamerom iz blizine, a kako su istražitelji bili ozvučeni, sliku prati i ton.

Uskok još nigdje nije objavio koliko su osumnjičeni prometnici pokupili novca, ali se u kuloarima spominje svota od nekih 15-ak tisuća kuna. Troškovi postupka bit će jedno deset puta veći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara