Zbog orkanske bure stanovnici Senja i Sv. Marije Magdalene bez struje, zatvorene brojne ceste u Lici

Foto: D. Prša

SNIJEG koji je tijekom srijede padao na području cijele Like padao je i tijekom noći te danas u jutarnjim satima. Iako visina snijega nije toliko iznenađujuća, najveće probleme stvara jak vjetar koji uzrokuje snježne nanose i smanjuje vidljivost preko velebitskih prijevoja Vratnik i Kapela te Ljubova.

Na svim državnim cestama na području Korenice i Plitvica na snazi su zimski uvjeti, a promet kamionima s prikolicama i tegljačima zabranjen je. Za ostala vozila obavezna je upotreba zimske opreme. Cesta Gospić - Karlobag otvorena je samo za osobna vozila.

Zbog orkanske bure, koja između Senja i Karlobaga puše brzinom većom od 120 km na sat, za sav promet zatvorena dionica jadranske magistrale Senj - Sv. Marija Magdalena. Orkanska bura u podvelebitskom primorju prouzročila je brojne kvarove na dalekovodima tako da struju imaju samo pojedini dijelovi grada Senja i Karlobaga.

U gospićkoj Elektrolici doznajemo da je zbog kvarova na dalekovodima na području od Senja do Sv. Marije Magdalene bez struje ostalo 3500 potrošača. Promet je zatvoren za sva vozila od Senja do Sv. Marije Magdalene, tako da će brojni potrošači električne energije morati pričekati smirivanje orkanskog nevremena kako bi se ekipe Elektrolike mogle zaputiti na teren radi otklanjanja kvarova, što se očekuje tijekom četvrtka.

Snijeg je zabijelio i dijelove Dalmatinske zagore, a jučer su u problemima bili i vozači koji su prometovali jugom Hrvatske, od Splita do Dubrovnika jer je na cestama nekoliko centimetara snijega.

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuje da će tijekom dana prevladavati oblačno vrijeme, s kišom na Jadranu uz grmljavinu, dok na sjevernom i srednjem dijelu obale može pasti i mjestimičan snijeg. U kopnenom području bit će danas pretežno oblačno, s temperaturama do plus 3 stupnja Celzijevih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara