Zbog oružane pljačke dobili 5 i 6 godina zatvora: Oteli vozača i ukrali mu oko 855.000 kuna

Zbog oružane pljačke dobili 5 i 6 godina zatvora: Oteli vozača i ukrali mu oko 855.000 kuna

Foto: Hina

NEPRAVOMOĆNOM presudom za razbojništvo počinjeno 31. kolovoza 2015. na cesti kod Kačjaka u blizini Crikvenice, na Županijskom sudu osuđeni su Ivica Bubić na šest godina, a Tomislav Lukačić na pet godina zatvora i to zbog krađe oko 855.000 kuna u raznim valutama koristeći se pištoljem i elektrošokerom.

Predsjednik sudskog vijeća Saša Cvijetić je u obrazloženju presude kazao da su tijekom suđenju potvrđeni navodi iz optužnice Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke po kojem su njih dvojica zajednički i dogovorno presreli automobil zaposlenika crikveničkog Jadrana, koji je prevozio novčani utržak više poslovnih jedinica te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da su mu prepriječili put svojim automobilom, nasilno ga izvukli, vezali mu ruke iza leđa, posjeli ga u svoj automobil i krenuli u smjeru Rijeke. On je uspio iskočiti iz automobila u Dramlju, a razbojnici su nastavili voziti.

Bubić je uhićen u velikoj policijskoj akciji nakon nekoliko dana na Krku, a Lukačić na zagrebačkom području. Od tada se nalaze u istražnom zatvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara