Zbog ostavinske rasprave prijetio javnom bilježniku

POLICIJSKI službenici IV. PP proveli su kriminalističku obradu nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Osnovano se sumnja da je 32-godišnjak jučer oko 11 sati došao u javnobilježnički ured u Heinzelovoj ulici, gdje je kao stranka u ostavinskoj raspravi za svoju pokojnu majku, od 59-godišnjeg javnog bilježnika zatražio na uvid navedeni predmet.

Iako to nije praksa, javni bilježnik mu je dao na uvid predmet jer je 32-godišnjak bio vidno uzrujan. Počeo je listati spis i potom se povišenim tonom obratio javnom bilježniku navodeći da po njegovom mišljenju nedostaje ovjera potpisa, koja se u takvom slučaju u pravilu ne koristi. Zapovjedio je 59-godišnjaku da to odmah ispravi što je on u straha za vlastiti život i učinio, navodi policija.

Natjerao ga da odu i do Općinskog suda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za navedeno je javni bilježnik 32-godišnjaku izdao račun, kojeg je ovaj odbio platiti. Nakon toga mu se 32-godišnjak ponovo obratio i povišenim tonom zatražio da zajedno odu na Općinski sud, što je 59-godišnjak u početku odbio, a potom iz straha pristao. Kako navodi policija, dodatan strah kod 59-godišnjaka izazvalo je to što je 32-godišnjak cijelim putem pričao o oružju.

Po dolasku na sud 59-godišnjak je iskoristio nepažnju 32-godišnjaka i zatražio pomoć službenika pravosudne policije, nakon čega su na mjesto događaja došli policijski službenici VIII. Policijske postaje.

Nakon dovršene kriminalističke obrade 32-godišnjak je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara