Zbog pljačke splitske pošte priveden čelnik kaštelanske Hvidre

ČELNIK kaštelanske Hvidre, predsjednik županijske Udruge nogometnih sudaca te sportski direktor NK Vala Joze Certa, njegov 18-godišnji sin, brat Ivan Certa, njihov prijatelj i vlasnik tamošnjeg automat kluba Ivica Sunara, te poznati splitski redar i bivši policajac Leo Paurević, privedeni su  jučer u opsežnoj akciji splitske policije koja sumnja da imaju veze s pljačkom pošte koja se dogodila 15. ožujka 2008. u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama lista braći Certa određeno je 24-satno zadržavanje na policiji, dok su Sunara i Paurević pušteni.

Neslužbene informacije do kojih je došla Slobodna Dalmacija govore kako je Jozo Certa policiji postao sumnjiv zbog čestih odlazaka na Pale, te stalne komunikacije s jednom tamošnjom djevojkom. Također, signal s njegovog mobitela lociran je u blizini Dugopolja baš u trenutku kada je pronađen džip kojeg su pljačkaši ukrali u Sarajevu.

Policijski načelnik pokušava smjestiti Certi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozo Certa jednom je prilikom novinaru Slobodne Dalmacije kazao kako ima problema s jednim načelnikom u splitskoj policiji te da mu stalno pokušava smjestiti da završi u zatvoru. "Neće mu to poći za rukom jer nema konkretnih dokaza protiv mene, osim mržnje" - rekao je Certa novinaru.

Navodno se i Paurević požalio kako je na često meti policije, koja je, kako tvrdi, bez ikakvih razloga uzela Audi Q7. Policija je tvrdila kako je automobil uvezao iz Crne Gore nelegalno, koristeći poreznu olakšicu svog prijatelja.

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara