Zbog požara u Kaliforniji tisuće evakuiranih ljudi, a gore i mnoge luksuzne kuće

Zbog požara u Kaliforniji tisuće evakuiranih ljudi, a gore i mnoge luksuzne kuće

VELIKI šumski požari koji su zahvatili Kaliforniju natjerali su tisuće ljudi na evakuaciju iz njihovih domova.

Mnogi domovi u Santa Barbari su se zapalili, a broj evakuiranih zbog požara još je uvijek teško utvrditi. Guverner Kalifornije "Terminator" Arnold Schwarzenegger proglasio je krizno stanje u državi. Glasnogovornik šerifova ureda u Santa Barbari Drew Sugars je izjavio kako je evakuirano 5430 kuća u kojima živi oko 13 500 ljudi, pišu svjetski mediji.

Gore luksuzne kuće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri vatrogasca iz okruga Ventura "zaradili" su lakše ili srednje teške opekline kada je vatrogasnu pumpu zahvatio požar. Neki vatrogasci su još uvijek okruženi vatrom te se pokušavaju probiti iz nje. Više od 800 vatrogasaca gasi požar, a zatraženo je još oko 1300 novih gasitelja koji bi kolegama trebali priteći u pomoć.

U gradu u kojem su ovakvi požari vrlo česti, neki tvrde kako dugo vremena nije bila ovako teška situacija. Dostavljač pizze Chad Jenson rekao je kako je ovaj došao najbliže centru grada. Prije manje od šest mjeseci požar je uništio više od 200 kuća u Santa Barbari, a u 1990. godini vatra je ubila jednu osobu i uništila 641 kuću. Kuće u području zahvaćenom požarom vrlo su vrijedne i niti jedna od njih ne dosiže cijenu manju od milijun kuna.

I.Kri.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara