Zbog pucanja gume na zrakoplovu zagrebačka zračna luka bila zatvorena dva sata

ZRAČNA luka Zagreb danas je bila zatvorena između 15,30 i 17,50 sati jer je pistu blokirao mali putnički zrakoplov "turbolet 9ABTA" tvrtke Trade Air, kojemu je prilikom slijetanja pukla guma, priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Nitko nije ozlijeđen i nije počinjena nikakva šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Taj je zrakoplov prevozio jedanaest putnika na čarter letu iz Dubrovnika za Zagreb, pilotirao je Mihajlo Cvijin, a kopilot je bio Aleksandar Pejčić. Prilikom slijetanja došlo je do blokade kočnice na desnom kotaču, zbog čega je pukla guma.

S obzirom na to da zrakoplov nije mogao osloboditi pistu, Zračna je luka bila zatvorena nešto više od dva sata. Za to su vrijeme poletjela tri manja zrakoplova, dok su veći zrakoplovi bili na čekanju. Čim je montirana nova guma, zrakoplov se odvezao s piste, a zračna je luka otvorena za sve letove.

Ministar mora, turizma prometa i razvitka Božidar Kalmeta, sukladno Zakonu o zračnom prometu, imenovat će povjerenstvo stručnjaka resornog ministarstva, Ministarstva unutarnjih poslova te zrakoplovnih stručnjaka koje će istražiti uzroke ove nesreće, priopćila je glasnogovornica Ministarstva prometa Marina Halužan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara