Zbog savjeta samozvanog biskupa dva mjeseca živjeli s mrtvom bakom

DVOJE djece je u američkoj saveznoj državi Wisconsin dva mjeseca živjelo u kući sa svojom majkom i raspadajućim lešom svoje 90-godišnje bake, kojeg je majka ostavila na WC-u po savjetu samoproglašenog biskupa.

Bizarni slučaj otkriven je u srijedu kad je policijska službenica došla tražiti Magdelinu Middlesworth. Policiju je sestra gospođe Middlesworth upozorila da se 90-godišnja starica već tjednima ne javlja. Došavši u kuću, policajac je naišao na nevjerojatan prizor. Gospođu Middlesworth našao je u obliku "raspadajuće hrpa mesa" na WC školjci. Dvoje djece koje je živjelo u kući, 15-godišnjakinja i 12-godišnjak, predani su starateljima, a 35-godišnja Tammy Lewis, majke dvoje djece i ludi "biskup" Alan Bushey uhićeni su i protiv njih su podnesene kaznene prijave za ugrožavanje djece.

Tammy Lewis, kako kaže optužnica, prvo je rekla je policajki koji je došla tražiti njenu majku da je 90-godišnjakinja na odmoru, te da se prvo mora konzultirati sa svojim "nadređenim". "Nadređeni" gospođe Lewis, poznate i kao sestra Mary Bernadette, izvjesni je Alan Bushey, poznat i kao biskup John Peter Bushey, samozvani duhovnjak s izravnom vezom s Bogom.

Lewis je policajku pustila u kuću nakon nekog vremena, a prilikom inspekcije policajka je prateći smrad po kući ispunjenoj upaljenim tamjanom i duhovnom glazbom naišla na nešto što je opisala kao "hrpu raspadajućeg mesa na nečemu što je prije mogla biti WC školjka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lewis na početku nije htjela pričati o tome što se dogodilo, a tek kad je "biskup" došao dala je svoju verziju. Po njenim riječima, majka joj je pala u nesvijest dok joj je Lewis presvlačila gaće. Ona ju je tada stavila na WC školjku i nazvala Busheya. Biskup je u međuvremenu otvorio svoju osobnu liniju s Bogom, pa je saznao da je najbolje ostaviti 90-godišnjakinju na školjci, i moliti se za nju, jer će bog onda uskrsnuti staricu. Stoga je savjetovao Lewis da učini upravo to. Lewis je poslušala svoga nadređenog. Starica je još disala kad je stavljena na WC školjku, no Lewis nije nazvala hitnu pomoć, nego "biskupa" Busheya, što je zapačatilo sudbinu gospođe Middlesworth.

12-godišnjak koji je bio prisiljen živjeti u toj situaciji rekao je policajcima kako je želio pobjeći, budući da ga mu je situacija bila neugodna. Bushey mu je pak rekao da demoni žele prikazati kako je starica mrtva, ali da to nije istina i da će on i njegova sestra morati ići u javnu školu i naći poslove ako netko nađe staricu, budući da je ona plaćala račune. Dječak je staricu zvao "baka".

Nad tijelom Magdeline Middlesworth izvršena je obdukcija, ali ne zna se kad će biti poznati njeni rezultati. Patolog je izjavio kako je sasvim moguće da je starica umrla prirodnom smrću. Bushey i njegova "podređena", Lewis, prvi će put izaći pred sud 19. svibnja.

J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara