Zbog snijega promet na zagrebačkim brdskim linijama otežan

SVIH 170 ekipa Zimske službe rade još od dva sata u jutro i do sada nije bilo pritužaba na njihov rad, izvijestila je zagrebačka Zimska služba.

Najteže je stanje u brdskim krajevima izvan središta grada (Čučerje, Perjavica) pa su zbog snijega bile skraćivane autobusne linije, doznaje se u Zimskoj službi.

I u ZET-u kažu da je promet najviše otežan na brdskim prugama jer autobusi sporo voze ili stoje dok se cesta ne očisti od snijega.

Tramvajski promet jutros je od 8 do 10 sati bio u zastoju kod Branimirove zbog oštećenja kontaktne mreže, izvijestili su u ZET-u.

Prioritet Zimske službe su dijelovi grada oko bolnica i prometnice za javni prijevoz.

Promet u Hrvatskoj unatoč snijegu zasad bez zastoja

Po podatcima Zračne Luke Zagreb, Hrvatskih željeznica i zagrebačkog Autobusnog kolodvora u prometu u Hrvatskoj, unatoč snijegu, nema kašnjenja i zastoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zrakoplovnom prometu nije bilo većeg kašnjenja i teškoća, izvijestio je voditelj Prometa u Zračnoj luci Zagreb.

Jedino je zbog nevremena otkazan sinoćnji let zrakoplova iz Sarajeva u Zagreb, dodao je.

U željezničkom prometu također nema zastoja, a sve su pruge prohodne i očišćene od snijega, rekao je glavni dispečer Hrvatskih željeznica.

Autobusi koji voze po Ličkoj magistrali iz smjera Splita, Dubrovnika, Metkovića i Zadra kasne po desetak minuta, što je zanemarivo s obzirom na vrijeme, rekao je glavni prometnik na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru.

Autobusi iz ostalih smjerova ne kasne, niti se odgađaju i otkazuju linije u polasku, kažu na Autobusnom kolodvoru.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara