Zbog straha od odmazde policija čuva kuću Vladimira Gojanovića

KUĆU Šibenčanina Vladimira Gojanovića koji kao svjedok Tužiteljstva svjedoči pred Haškim sudom u procesu koji se vodi protiv trojice hrvatskih generala optuženih za zločine u Oluji kao i nakon nje, od jutros čuva policija.

Inače, Gojanović sa svojim svjedočenjem završava sutra. Građani, a osobito pojedini branitelji, mu zamjeraju što je kao svjedok Tužiteljstva potvrdio da je tijekom Oluje došlo do pljačke i paljenja kuća u Kistanjama te da je jedan zarobljenik vojske pobunjenih Srba ubijen. Zbog tog svjedočenja je postao izrazito nepopularna osoba u šibenskom kraju.

Hakerski napad na stranice HURBDR-a

Također, kulminacija javnog nezadovoljstva Gojanovićevim svjedočenjem je i hakerski napad na službene internet stranice Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata na kojima je, uz priloženu ilustraciju ostavljena i sljedeća poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Misija HURBDR-a je prodavanje iskaza zainteresiranim stranim agencijama. Lažemo i seremo gluposti na suđenjima, tribinama u svim novinama i glumimo 'bratstvo i jedinstvo' uplate primamo isključivo u Eurima..."

Nepoznati je haker tako ispod svog poduhvata, naslovljenog "MISIJA (Izdaja i blaćenje Hrvatske)" ostavio i potpis "PwNed by Cro".

A.P.
Foto : SENSE Tribunal

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara