Zbog suše u srijedu u slavoniji vladin krizni stožer na čelu s premijerom Račanom

ČLANOVI vladinog Kriznog stožera posjetit će u srijedu Slavoniju i na licu mjesta sagledati posljedice katastrofalne suše zbog koje je do sada stanje elementarne nepogode proglasila gotovo polovica hrvatskih županija.

Sedam ministara na čelu s premijerom Ivicom Račanom prvo će posjetiti Županju i na dva tamošnja poljoprivredna dobra od poljoprivrednika čuti o stanju na njihovim oranicama.

Nakon Županje u Vinkovcima će održati sjednicu na kojoj će biti i župani svih županija koji su zbog suše proglasili, ili će proglasiti elementarnu nepogodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Očekuje se da bi već u srijedu mogle biti poznate neke od mjera s kojima će Vlada pomoći poljoprivrednicima, a te mjere Vlada bi formalno trebala potvrditi na redovitoj sjednici u četvrtak.

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić već je prošli tjedan najavio da će se poljoprivrednicima nastojati pomoći na nekoliko načina, a proteklih dana spominjalo se da će državne poticaje poljoprivrednici dobiti neovisno o referentnim prinosima, da će im se pomoći u otplaćivanju kredita i sl.

(Hina) um sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara