Zbog tromjesečnog pritvora Boškoskom, Hodak će se žaliti Vrhovnom sudu

BRANITELJ bivšega makedonskog ministra unutarnjih poslova Ljube Boškoskog, zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak danas je u izjavi novinarima najavio da će podnijeti žalbu Vrhovnome sudu zbog jučerašnje odluke izvanraspravnoga sudskog vijeća Županijskoga suda u Puli kojom se Boškoskom produljuje pritvor za još tri mjeseca.

Hodak takvu odluku smatra skandaloznom. Razloge koji se navode u obrazloženju odluke, poput mogućnosti bijega, ocjenjuje krajnje apsurdnima budući da je za Boškoskim raspisana tjeralica diljem Europe, što znači da bi njegov bijeg završio izručenjem Makedoniji.

Hodak također smatra kako nije prihvatljiv zahtjev županijskoga državnog odvjetnika Vlatka Nuića da se provede medicinsko i balističko vještačenje jer se, dodao je, Boškoskog ne tereti "za izvršenje kaznenog djela", to jest ubojstvo sedmorice ekonomskih imigranata iz Pakistana i Indije godine 2002., nego "za poticanje na izvršenje".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova odluka nema veze sa zdravim, a kamoli s pravnim razumom", ustvrdio je Zvonimir Hodak, dodajući kako tom odlukom županijsko Državno odvjetništvo očito želi dobiti na vremenu i podignuti optužnicu.

Kako je rekao, riječ je o određivanju "maksimalnog pritvora od ukupno šest mjeseci nakon čega bi pritvorenik trebao biti pušten na slobodu ako do isteka tog roka Odvjetništvo ne podigne optužnicu".

Ljube Boškoski uhićen je 31. kolovoza u Balama, nedaleko od Rovinja, zbog sumnje da je godine 2002. poticao na ubojstvo sedmorice ekonomskih imigranata iz Pakistana i Indije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara