Zbog ubojstva francuskog redatelja uhićena četvorica članova bande i policajac

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

POLICIJA El Salvadora uhitila je četvoricu članova bande i jednog policajca pod sumnjom za ubojstvo francuskog redatelja i fotoreportera Christiana Povedu. Uhićeni policajac Jose Napoleon Espinoza je radio u policiji na pozivima za hitne slučajeve 911. Policajac već duže vremena surađuje s opakim bandama Marama te je ubirao svoj dio iznuđivanjem.

Podsjetimo, Poveda, francuski fotoreporter i redatelj porijeklom iz Španjolske ubijen je u svom autu na autocesti 3. rujna. Redatelj je proveo nekoliko godina na snimanje dokumentarca "Ludi život" u kojem je kamerom bilježio poduhvate zloglasnih Mara 18, od inicijacija, konzumiranja droge, međusobnih tetoviranja i pogreba.

Članovi bande bivši američki zatvorenici

Policija je izjavila kako su četvorica osumnjičenih članovi Mare 18. Jedan od članova je priveden u policiju dan nakon Povedinog ubojstva te je svojim iskazima otkrio ostale sudionike ubojstva.  Drugi osumnjičeni koji je optužen da je organizirao ubojstvo novinara već se nalazi u zatvoru zbog prijašnjih optužnica. Tužitelj je izjavio kako će petorica osumnjičenika biti optužena za planiranje ubojstva, ubojstvo i zbog članstva u zabranjenoj organizaciji, prenosi Associated Press. Po policijskom izvještaju Povedu je zaustavila banda na cesti, natjerala ga da vozi do mjesta ubojstva i tamo su ispalili četiri hica u njega.

U Latinskoj Americi broj ubojstava od strane bandi neizmjerno raste, trenutno se u zemlji broji 16.000 članova bandi, mnogi od sadašnjih članova su nakon izvršenja zatvorske kazne u SAD-u deportirani u Južnu Ameriku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara