Zbog vijećničkog pitanja, Dubravka Šuica najavila tužbu

DUBRAVKA ŠUICA, gradonačelnica Dubrovnika najavila je privatnu tužbu zbog vijećničkog pitanja, kojega je postavio Antun Pravedan iz HNS-a.

Naime, Pravedan je na sjednici Gradskog vijeća upitao gradonačelnicu kad će na red doći revizija prostorno-planske dokumentacije Dubrovnika, međutim postavljajući pitanje spomenuo je i jednu, ne tako davnu aferu, koja je Šuicu digla na noge. "Jeste li pogodovali svom prijatelju Stipi Gabriću Jambu?", glasilo je pitanje vijećnika HNS-a.

Šuica je vrlo burno reagirala te je odgovarajući na pitanje, najavila tužbu. "Nitko to meni ne može govoriti u gradskoj vijećnici", kazala je nervozno Šuica spočitavši vijećniku HNS-a kako je u pitanju imputirao da je ona "nekome pogodovala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o poznatoj aferi za stanove na Nuncijati. Naime, 47 tisuća metara četvornih zemljišta u Sustjepanu, koje je u privatnom vlasništvu, izmjenama i dopunama GUP-a prenamijenjeno je iz sportsko-rekreacijske zone u građevinsku. Gradski vijećnici glasovali su za takvu odluku, jer im je rečeno kako se širi građevinska zona zbog gradnje stanova za branitelje. No, kasnije se otkrilo kako je "freški" vlasnik zemljišta saborski zastupnik HSS-a i kralj mandarina i zelja, Stipe Gabrić Jambo, a od braniteljskih stanova nema ništa.

Saborski zastupnik Gabrić je, u jednom ranijem medijskom istupu, to i priznao, međutim gradska vlast nikada nije odgovorila na optužbe. Štoviše, najavili su tužbe prema onima koji im to "imputiraju".

I.Ć.
Foto:dubravkasuica.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara