Zbog zahtjeva za pregledom odvjetnici zatražili izuzeće suca Ivande

NA ZLATARSKOM Županijskom sudu danas je prekinuto suđenje optuženima za pljačku oroslavske poslovnice Fine, Tihomiru Patalenu (44) i Elvisu Kalaču (28) jer su njihovi odvjetnici zatražili izuzeće predsjednika Sudskog vijeća Tomislava Ivande nezadovoljni što je on naložio da ih se pregleda.

Odvjetnici Ljiljana Planinić i Milenko Umičević su se tomu usprotivili, najprije su odbijali ući u sudnicu prosvjedujući zbog takvog postupka, a kada ih je sudac pozvao da uđu u sudnicu bez pregleda, Umičević je u ime obrane zatražio Ivandino izuzeće.

Umičević je kazao da ih je sudac Ivanda naloženom pretragom uvrijedio kao nitko do sada, čime je, kazao je, narušen i dignitet odvjetničke profesije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Ivanda rekao je da mu nije bila namjera bilo koga uvrijediti jer je pregled osoba i stvari, koje se unose u sudnicu, uobičajen postupak. Suđenje je prekinuto, a spis je dostavljen predsjedniku Županijskog suda u Zlataru, koji treba odlučiti o izuzeću svojega suca.

Patalenu i Kalaču od rujna prošle godine u Zlataru se sudi pod optužbom da su ujutro 6. kolovoza 2003. naoružani i maskirani iz Fine u Oroslavju odnijeli 299.000 kuna. Optuženi se nalaze u pritvoru već godinu dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara