Zbogom prljavštini na ekranima laptopa

AKO vam je već dosta otisaka od prstiju na ekranu vašeg laptopa, prašine koje se nikako ne možete riješiti, LG.Philips pronašao je rješenje koje za te probleme. Naime, LG.Philips je napravio površinu koja je otporna na prljavštinu i vrlo se lako čisti.

Posebno razvijen sloj na ekranima koji ne stvara odbljesak ima lošu stranu, zadržava nečistoću i masnoću, posebno prstiju, koja se teško čisti, ali je sada razvijen još jedan dodatan sloj koji čini ekrane otpornima na prljavštinu, a uz to štedi novac i vrijeme koji su do sada bili potrebni za održavanje i čišćenje ekrana.

Iz LG.Philipsa navode kako novi sloj radi na principu sličnom onome kakav se koristi u proizvodnji teflonskih tava na koje se ništa ne lijepi. Drugi najveći proizvođač LCD ekrana, LG.Philips, planira početak proizvodnje ovom tehnologijom prvom polovicom 2008. godine i to za 15,4 inčne ekrane za laptope, a do kraja godine planiraju pokriti tom tehnologijom cijelu proizvodnju svih veličina ekrana.

Ovakva će tehnologija naći mnoge poklonike, pogotovo studente koji svoje laptope koriste na mnogim mjestima te ih često dodiruju prstima ili olovkama. Iako je LG.Philips prvi po proizvodnji ekrana za prijenosnike, pokušava nadvladati konkurenciju u proizvodnji flat televizora, računalnih monitora i ekrana za mobitele čije prvo mjesto u proizvodnji zasada drži Samsung Electronics.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara