Zbor novinara koji prate zdravstvo odbacuje optužbe u liječničkoj deklaraciji

ZBOR novinara koji prate zdravstvo i medicinu Hrvatskog novinarskog društva odbacio je danas optužbe na račun svojih članova u Deklaraciji o zaštiti dostojanstva hrvatskih liječnika koju su danas, kao plaćeni oglas, objavile neke dnevne novine.

U Deklaraciji s Prvog općeg sabora hrvatskih liječnika, koji je održan prošle subote, traži se prekid "prikazivanja liječnika kao neradnika, nestručnjaka, nehumanih osoba i državnih neprijatelja", kao i prestanak "dezinformiranja o položaju i zahtjevima liječnika i medijskog linča koji je vodio ministar zdravstva".

Oštro prosvjedujemo i osuđujemo vaše ocjene o medijskom linču koji je dirigiran s nečije strane, stoji u otvorenom pismu Zbora novinara upućenom Hrvatskom liječničkom sindikatu, liječničkim udrugama i medicinskim fakultetima koji su organizirali Opći sabor i potpisali Deklaraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinari koji prate zdravstvo podsjećaju da je nedavni štrajk liječnika dobio izniman publicitet u svim medijima.

Novinari su pritom vjerodostojno i neovisno prenosili informacije o štrajku i drugim događajima u sustavu zdravstva, uvijek iznoseći stajališta obiju strana, kaže se u pismu.

Također se upozorava da niti jedan članak ili emisija nisu bili intonirani protiv bilo kojeg liječnika osobno ili njegova rada.

Zbor novinara koji prate zdravstvo ograđuje se od eventualnih ispada novinara koji nisu njegovi članovi, no podsjeća da i među liječnicima također ima sličnih primjera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara