Zborskim koncertom završili Zajčevi dani 2003.

IZVEDBOM zborskih duhovnih djela Ivana pl. Zajca na večerašnjem koncertu združenih zborova "Jeka Primorja" i Riječkog oratorijskog zbora pod ravnanjem Aleksandre JugMatić i Dušana Prašelja u riječkoj katedrali sv. Vida završila je glazbenoscenska priredba Zajčevi dani 2003.

Riječki komorni orkestar izveo je pet Zajčevih "Ave Maria" za mješoviti zbor i orgulje, sopran solo i orgulje, ženski zbor i gudački orkestar i klavir, za tenor, bariton i bas solo, muški zbor, gudački orkestar, orgulje i glasovir. Solisti su bili Ingrid Jambriško, Sergej Kiseljev, Cvetan Palčić i Bojan Šober. Tih pet djela dio je 14 Zajčevih "Ave Maria" skupljenih u notnoj zbirci koju je priredila dr. Marija Riman, i koja je predstavljena na Zajčevim danima.

U drugom dijelu programa izvedena je Zajčeva Misa solemnis u As-duru. Solisti su bili Olga Šober, Anđelka Rušin, Sergej Kiseljev i Bojan Šober.

Na ovogodišnjim 10. Zajčevim danima, koji su potrajali dvadesetak dana, Riječka je filharmonija prvi put u Rijeci izvela Suitu fantasticu riječkog skladatelja Milutina Polića te Paganinijeva i Mendelsohnova djela. Ravnatelj je bio David de Villiers iz Južnoafričke Republike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rasporedu Zajčevih dana bili su i koncert komornog sastava Riječke filharmonije, gostovanja Igora Pomykala i ansambla Lyra iz Beča te Tria "Čajkovski". Ansambl Opere riječkog HNK izveo je premijeru Verdijeva "Nabucca".

Uz notne zapise "Ave Maria" predstavljena je zbirka radova s prošlogodišnjega znanstvenog muzikološkog skupa o ranim godinama Zajčeva stvaralaštva, koji je održan u sklopu Zajčevih dana.

(Hina) dsil mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara