Zdravstvena inspekcija o slučaju rada na crno u Petrovoj

INSPEKCIJA Ministarstva zdravstva izvijestila je danas da je prilikom nadzora rada u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj 25. veljače zatekla državljanku BiH Narcisu Bakal bez potrebnih dokumenata za rad.

Bakal je inspektorima izjavila da je diplomirani biolog, zaposlena u Modernom medicinskom centru u Sarajevu, te da je došla na trotjednu edukaciju iz metoda asistirane reprodukcije u Opću bolnicu ´Sveti duh´ kod Sanje Kupešić.

Budući da na Odjelu za humanu reprodukciju Opće bolnice ´Sveti Duh´ nekoliko dana nije bilo pacijentica u programu asistirane reprodukcije, dogovoreno je da dva dana provede na edukaciji u Klinici u Petrovoj.

O njezinu dolasku u Petrovu nije obaviješten predstojnik klinike, a inspekcija je utvrdila da Ministarstvo zdravstva nije primilo ni izdalo suglasnost za rad u Hrvatskoj Narcisi Bakal i da ona ne posjeduje sanitarnu iskaznicu nužnu za obavljanje poslova u laboratoriju.

Ona je inspektorima izjavila da je svoj dolazak na edukaciju u Zagreb dogovorila s Asimom Kurjakom koji je, kako se doznaje, vlasnik zdravstvene ustanove u Sarajevu u kojoj Bakal radi.

Provjeravajući nalaze, inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je razgovore sa svim osobama uključenima u taj slučaj rada na crno.

Inspektorima je pritom rečeno da Bakal nije bila u izravnom kontaktu sa pacijenticama već je promatrala rad kolega.

O svemu su izviješteni ravnatelji obje bolnice i nadležni u Ministarstvu zdravstva, a postupak je u tijeku.

Asim Kurjak nije želio komentirati slučaj, smatrajući da on s time nema veze.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara