Zdravstvena inspekcija utvrdila nepravilnosti u poliklinici ´Eljuga´

INSPEKCIJA Ministarstva zdravstva zatekla je prilikom nadzora poslovanja privatne Ginekološke poliklinike ´Eljuga´ 12 zdravstvenih djelatnika koji su u toj ustanovi radili na crno, izjavio je danas ministar zdravstva Andro Vlahušić.

Riječ je o osam liječnika i četiri medicinske sestre kojima je zabranjen daljnji rad u toj ginekološkoj poliklinici te je protiv njih podnesena prijava Hrvatskoj liječničkoj komori, koja bi im mogla privremeno oduzeti licencu za rad.

Ako to ne učini Komora u roku od 30 dana, učinit će Ministarstvo zdravstva u skladu sa svojim ovlastima, rekao je Vlahušić na konferenciji za novinstvo.

Riječ je o šestero ginekologa - Goranu Grubišiću, Vesni Košec, Petru Klariću, Vesni Klarić, Ivanu Fuduriću, Tomislavu Čaniću i Igoru Tomljanoviću, te o onkologinji Pauli Podolski i citologinji Mirni Brušić. Protiv njih će biti pokrenut i postupak u ustanovama gdje rade - KBC-u Zagreb, KBC-u Merkur, KB-u Sestre milosrdnice i Klinici za tumore.

Inspekcija ne može zatvoriti Ginekološku polikliniku, niti pokrenuti postupak protiv vlasnice dr. Ljerke Eljuge, ali je ustanovi onemogućen rad budući da su zapečaćena dva mamografska aparata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Vlahušić također je izvijestio da je u tijeku pojačan stručni nadzor rada privatnih ordinacija plastične kirurgije, a u proteklih nekoliko mjeseci posebna pozornost posvećuje se nadzoru djelatnosti vezanih uz zdravstvenu zaštitu žena.

Najveći broj od ukupno 1180 predstavki građana odnosio se na primjedbe vezane uz postupke umjetne oplodnje, na klasične ginekološke postupke ili liječenje tumora dojke.

Vlahušić je naveo da je u ovoj godini obavljeno ukupno 146 zdravstveno-inspekcijskih nadzora.

Ministarstvo je donijelo 32 rješenja, među kojima se 15 rješenja odnosi na uklanjanje nedostataka u radu, a u 17 slučajeva ustanovama je zabranjen rad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara