ZEBARI: IRAČKA VLADA NEĆE PREGOVARATI S OTMIČARIMA

Iračka vlada čini sve da omogući oslobađanje jednog britanskog i dvojice američkih talaca, otetih u četvrtak, no odbija pregovarati s otmičarima smatrajući da bi bi to bio "vrlo loš presedan", izjavio je u nedjelju za BBC ministar vanjskih poslova Hoshiyar Zebari, kritizirajući zemlje poput Filipina koje su popustile zahtjevima otmičara.

Gostujući u emisiji BBC-a tijekom posjeta Velikoj Britaniji, Zebari je rekao kako se nada da će taoci koje su militanti oteli u četvrtak u Bagdadu biti pušteni. "Činimo sve što možemo kako bismo postigli njihovo puštanje na slobodu."

"Mislim da bi pregovori s otmičarima bili vrlo loš presedan. Naša je politika ne pregovarati s teroristima. Na žalost, potezi nekih članica protuterorističke koalicije, poput Filipina, nisu pomogli da se otmice spriječe, baš suprotno, oni su poticaj militantnim skupinama i sredstvo kojim utječu na kreiranje politike", rekao je Zebari za BBC.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina Tawhid wal Jihad (Ujedinjenje i sveti rat) čiji je vođa Jordanac Abu Mussab Al-Zarqawi u subotu je zaprijetila da će u roku od 48 sati ubiti trojicu talaca - jednog Britanca i dvojicu Amerikanaca, otetih u četvrtak u Bagdadu, ako se iz zatvora Abu Graib i Um Qasr ne oslobode iračke zatvorenice.

(Hina) xmh ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara