Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje

ZELENA akcija planira petodnevnim akcijama i predavanjima obilježiti današnji Međunarodni dan planeta Zemlje, na kojima želi upozoriti hrvatsku javnost na svu štetnost projekta "Družba Adria".

Naftovodima od mađarske granice do omišaljske luke na Krku prevozilo bi se oko 15 milijuna tona ruske nafte godišnje, time bi se nekoliko puta povećao tankerski promet na Jadranu čija je kontrola sigurnosti ionako na neprihvatljivo niskoj razini, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Projekt "Družba Adria" primjer je nepromišljene razvojne opcije koja donosi više štete nego koristi, rekao je Toni Vidan, koordinator energetskog programa Zelene akcije. Dodao je da turizam ima znatno bolju razvojnu perspektivu za Hrvatsku te da moguća havarija tankera, čija se sigurnost nedovoljno provjerava, može izavati ekološku katastrofu. Kao izraz svog nezadovoljstva projektom "Družba Adria" Zelena akcija organizirat će prosvjedni performance "Po(ri)tonuće tankera" u subotu, 26. travnja, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelena akcija nezadovljna je politikom zaštite okoliša u Hrvatskoj, za koju smatra da je ispod ekološke svijesti građana, ocijenila je predsjednica Zelene akcije Jagoda Mumić.

Dodala je da će se tijekom višednevnih manifestacija u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje moći potpisati peticija protiv projekta "Družba Adria".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara