ZELENA AKCIJa PROTIV GRADNJE podzemnih garaža u središtu zagreba

Zelena akcija u potpunosti odbacuje mogućnost izgradnje podzemnih garaža kod Hrvatskog narodnog kazališta i bivšeg igrališta Cibone na Tuškancu.

Ni Generalni urbanistički plan niti Prometna studija koju su izradili inozemni stručnjaci ne predviđaju izgradnju podzemnih garaža u zaštićenoj, povijesnoj jezgri Zagreba za što postoje brojni opravdani razlozi: od zaštite spomenika kulture do socioloških, ekoloških, a posredno i ekonomskih razloga, ocjenjuje u priopćenju Zelena akcija.

Zelena akcija protestira i protiv načina odlučivanja o razvoju grada pri čemu se, tvrde u priopćenju, dogovori obavljaju između gradske uprave i ´Zagrebparkinga´, a stručni stavovi se ignoriraju i omalovažavaju.

U nedostatku vlastitih ideja recikliraju se stare, već odbačene, ističu u Zelenoj akciji i ocjenjuju da se izgradnjom spomenutih garaža problem prometnih gužvi ne bi smanjio, već bi se, naprotiv, povećao automobilski promet u središtu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smatraju da se pristup centru može kvalitetno riješiti jedino brzim, konfornim, ekološki prihvatljivim i jeftinim javnim prijevozom, a da garaže treba smjestiti obodno, na logične udaljenosti od centra grada.

Zelena akcija u priopćenju poziva građansku i stručnu javnost da podigne svoj glas protiv načina rada gradskih vlasti i kako navode, besmislenih investicija kojima će se povećati zakrčenost grada automobilima i protiv devastacije zaštićenih parkovnih prostora.

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo u prosincu je dalo suglasnost za izgradnju podzemnih garaža na Trgu maršala Tita, na starom igralištu Cibone na Tuškancu i Crnatkovoj ulici.

U tijeku je gradnja podzemne garaže na Langovu trgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara