Zelena koalicija o požaru na Vranskom jezeru, suradnji svih zelenih stranaka

Tri "zelene" stranke Zelena stranka, Zeleni Stranka novog doba i Stranka nove alternative Pokret zelenih osudile su danas "vandalizam u Parku prirode Vransko jezero, kojim je uništena jedinstvena flora u tom dijelu Mediterana".

Navode kako taj tragičan događaj potkrepljuje njihov zahtjev da se ne ukida Ministarstvo zaštite okoliša.

"Očito je da neodgovorni pojedinci kojima je Ministarstvo na području Vranskog jezera zabranilo "divlju gradnju" i ribarenje nedozvoljenim sredstvima (dinamitom), već računaju s ukidanjem Ministarstva", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u ime zelene koalicije Zoran Oštrić.

Na području Vranskog jezera u prošli ponedjeljak navečer izbio je požar koji je ugašen u utorak ujutro. Izgorila je velika količina trstike i stradao ogromni broj gmazova, ptica i kornjača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare najavljen je i nastavak zajedničkog rada spomenutih stranaka i ponuda za suradnju s drugih osam stranaka zelenih s ciljem zajedničkog nastupa na lokalnim izborima, nastavak kampanje protiv projekta DružbaAdria, korištenja GMO-a i kampanje za obnovljive izvore energije.

Predstavnici tih triju zelenih stranaka osvrnuli su se i na medijske najave o ukidanju Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja (MZOPU) i spajanju s Ministarstvom kulture. "Ukoliko se ide na institucionalne promjene, one mogu biti u smjeru priključivanja postojećem Ministarstvu zaštite okoliša dijelova drugih ministarstava ili uprava kako bi se pospješilo cjelovito održivo upravljanje prirodnim resursima (primjerice Državna uprava za vode ili Odjel za energetiku Ministarstva gospodarstva)", smatraju predstavnici triju zelenih stranaka.

Izrazili su nadu da će na čelo tog ministarstva doći stručna i nezavisna osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara