Želite ubojicu u svojoj kući na deset dana? Nazovite RTL!

SUDIONICI RTL-ove emisije "Mijenjam ženu" nisu morali proći nikakvu psihološku provjeru niti su morali donijeti potvrdu o nekažnjavanju. Unatoč činjenici da na deset dana odlaze u neku obitelj, čelnicima RTL-a nešto takvo nije palo na pamet.

Tako se dogodilo da su obitelji za zamjensku mamu dobivali psihičke bolesnike, osobe lake na oružju ili one koje su pokušale pronevjeriti novac.

Da ne bi pomislili da je problem samo u zamjenskim mamama, treba naglasiti kako su neke od njih provele deset dana sa zamjenskim muževima koji su skloni alkoholu, tučnjavi i nošenju oružja ili su pak, u trenutku pijanstva, potegli sjekirom na kolegu s posla.

Sudionice s kojima su novinari 24sata razgovarali rekle su kako sigurno ne bi sudjelovale u toj emisiji da su znale kako nema nikakve kontrole. "Da ste me nazvali odmah nakon emisije, svašta bih vam rekla. Sad sam se već smirila. Ali više ne bih takvo nešto djeci priuštila. Oni rade svoju montažu. Vjerujem da je bilo konflikata koji nisu pušteni." – rekla je jedna zamjenska mama.

Najekstremniji primjer je zasigurno zamjenska mama Nena koja je, nakon iskustva na ratištu, potegla pištolj na jednu prognanicu u prognaničkom kampu kada ju je ova htjela zamoliti sapun. "Pištolj se samo našao u mojim rukama, ali, na sreću, kad sam joj ga podigla pred oči, pred sobom sam ugledala sliku moje mame. I to je nesretnoj ženi spasilo život." – ispričala je za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je provela dvije godine na psihijatriji, a fascinantna je i činjenica da je svoju kćer, koja je tada bila maloljetna, poslala u rat. Ta žena je bila zamjenska mama obitelji s troje male djece, a čak je i rukovala puškom u vlasništvu svojih domaćina.

U nekim slučajevima obitelji su bile snimane protiv njihove volje. Događalo se da se jedna osoba prijavi svoju obitelj koja zapravo ne želi kamere u svojoj kući, a neke su se sudionice prijavile kako bi, barem na kratko, pobjegle od teške situacije u svojoj kući.

Glasnogovornik RTL-a Kristijan Gržetić potvrdio je da nema nikakve provjere kandidata jer bi to bilo zadiranje u njihovu privatnost. "Ne provjeravamo jesu li kažnjavani jer nemamo na to pravo. Radimo zabavnu emisiju! Gleda se njihova elokventnost pred kamerama i to nam je najbitnije. Osim toga, sve su osobe dobrovoljno ušle u naš show." – dodao je.

Eto, izgleda da je RTL uspio gotovo nemoguće, napraviti zabavnu emisiju čiji sudionici žale što su u njoj sudjelovali. A mogu biti sretni da je sve prošlo u redu i da nitko od sudionika nije poželio u emisiji pokazati svoje "skrivene“ talente.

Foto: 24sata

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara