Željezara Sisak: Rok za isplatu dviju plaća do sutra

PREDSTAVNIK Koordinacije sindikata za opstojnost Željezare Sisak Ivica Kenda priopćio je da je danas, u ime Koordinacije, Ministarstvu gospodarstva i ministru Ljubi Jurčiću "dao rok do sutra u 12 sati da se radnicima Željezare i Remonta Caprag isplate minimalne plaće za siječanj i veljaču, kao što je to odlučila Vlada 6. ožujka".

"Ako se to ne dogodi, može se dogoditi novi prosvjed radnika, može se ponoviti Novi most", rekao je za Hinu Ivica Kenda.

Kenda je podsjetio da je "Vlada na sjednici 6. ožujka donijela odluke o isplatama plaća radnicima Željezare za siječanj i veljaču" te "da je ministar Jurčić rekao da će plaće biti isplaćene ovoga tjedna". Napomenuo je da "novac potreban za isplate plaća do danas još nije sjeo na račun Željezare Sisak d.d." i "da je upitno hoće li sutra radnici dobiti plaće koje im je obećala Vlada".

"Nećemo se zadovoljiti ako sutra novac sjedne na željezarin žiroračun, a radnici ne dobiju plaće", izjavio je Kenda. Napomenuo je da radnici i članovi njihovih obitelji zovu željezarinu sindikalnu koordinaciju i pitaju što je s plaćama i da su ogorčeni što Vlada nije ispunila svoje obećanje.

"Radnici od sindikata traže akciju, a što ćemo poduzeti, odlučit će povjereništva obiju sindikalnih podružnica i Koordinacija", rekao je Kenda.

O pozajmici za minimalne plaće za siječanj i veljaču danas će raspravljati i Odbor vjerovnika Željezare Sisak d.d. u stečaju.

Predstavnik Koordinacije i član Odbora vjerovnika Ivica Kenda izjavio je da je sjednica Odbora sazvana radi davanja suglasnosti za pozajmicu za "minimalce" za siječanj i veljaču, te za davanje suglasnosti za pozajmicu Željezare Sisak d.d. u stečaju željezarinom poduzeću Remontu Caprag za isplatu minimalnih plaća za prva dva mjeseca ove godine za 250-ak radnika tog poduzeća.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara