Željezara vratila dio duga gradu Sisku

Željezara vratila dio duga gradu Sisku
ŽELJEZARA Sisak d.d. u stečaju danas je gradu Sisku vratila milijun kuna kao dio pozajmice od 2,8 milijuna kuna za isplatu razlika između minimalnih plaća za listopad, koje je kreditom kod Hrvatskog fonda za privatizaciju osigurala stečajna uprava, i punih plaća za taj mjesec, priopćio je danas stečajni upravitelj Ilija Marić.

Dio dugovanja prema gradu Sisku podmiren je iz vlastitih sredstava, a Marić je u izjavi za Hinu najavio da će do kraja godine nastojati vratiti još dio pozajmice i da se ´grad Sisak ne mora bojati da će ostati bez svojih sredstava´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rok za povrat cjelokupne kratkoročne pozajmice od 2,8 milijuna kuna za isplatu listopadskih plaća bio je 20. prosinca, ali je gradonačelnik Siska Dinko Pintarić danas rekao da će grad Sisak imati maksimalno razumijevanje za probleme Željezare, da neće aktivirati jamstva i da neće blokirati njezin račun.

´Cilj nam je i želja da Željezara proradi i da radnici svoje plaće ne moraju ponovno tražiti na cesti ili mostu kao za prosvjeda 21. i 22. studenoga´, rekao je za Hinu Pintarić. Napomenuo je da grad Sisak već dva mjeseca, otkad je došlo do krize sa Željezarom i prosvjeda radnika, u potpunosti iz gradskog proračuna financira troškove dječjeg vrtića i školske prehrane za djecu željezarinih radnika i da će to činiti sve dok se ne riješi problem Željezare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara