Željezarina koordinacija zahtijeva da Vlada odluči u ponedjeljak

POVJERENIŠTVA podružnica Sindikata metalaca Hrvatske, Hrvatskog sindikata metalaca i Željezarine Koordinacije sindikata za opstojnost tvornice danas su na izvanrednoj sjednici u povodu jučerašnje Vladine odluke o sudbini sisačke Željezare zatražili da se do ponedjeljka u 12 sati predaju i potpišu svi posebni ugovori kako bi na snagu stupio ugovor o prodaji Željezare ruskom kupcu ´Mečelju´.

Od Vlade se zahtijeva da do tada donese odluke kojima će potvrditi kupoprodajni ugovor i omogućiti ´Mečelju´ da preuzme Željezaru i počne pripreme za početak proizvodnje.

Voditelji Koordinacije i sindikalni povjerenici Ivica Kenda i Mato Somić izrazili su ogorčenost i nezadovoljstvo zbog odgode odluke o potvrđivanju kupoprodajnog ugovora, zapitavši tko će platiti to izgubljeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenda i Somić zahtijevaju u ime Koordinacije da Vlada osigura i isplati plaću za ožujak jer je na sjednici od 13. veljače zaključila da će se brinuti za Željezaru i radnike do ulaska ruskog ´Mečelja´, odnosno strateškog partnera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara