Željki Orehovec državno odlikovanje

U POVODU Dana državnosti kuglačica Podravke Željka Orehovec primila je danas državno odlikovanje za iznimna postignuća u sportu.

Red Danice s likom Franje Bučara uručio joj je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić čestitavši joj još jednom za brojne sportske uspjehe posljednjih godina.

Željka Orehovec je osvajačica brojnih europskih i svjetskih kuglačkih medalja, te višestruka hrvatska prvakinja u ekipnom i pojedinačnom dijelu. Prošle je godine u rumunjskom Brashovu na Svjetskom kuglačkom prvenstvu postigla jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta, postavši svjetska prvakinja, a ujedno i svjetska rekorderka u kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji uspjeh zabilježila je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Novom Sadu gdje je u paru sa Marijom Zver osvojila ekipnu brončanu medalju, srušivši pritom svjetski rekord sa 635 srušenih čunjeva.

Željka Orehovec radi u Podravki d.d. kao referent, udana je i majka jednog djeteta. Uz sve svoje obiteljske, poslovne i sportske obveze, nalazi vrijeme i za društvene aktivnosti, posebno one humanitarnog karaktera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara